Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A pénz és története képes leírás - Pénz.tlap.hu
részletek »

A pénz és története - Pénz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: penz.tlap.hu » A pénz és története
Keresés
Találatok száma - 6 db
A pénz

A pénz

Pénz minden olyan meghatározott értékkel bíró tárgy, amely a kereskedelmi forgalomban hosszabb-rövidebb ideig mint állandó fizetési eszköz használatos, amelynek átadásával dolgokat lehet megvásárolni illetve adósságokat törleszteni.

A pénz nyugtalan természete

A pénz nyugtalan természete

Az előadás áttekinti a pénz és a pénzügyi piacok történetét, a pénzügyek, a befektetések, valamint a pénzügyi piacok elméletét, gyakorlatát és működését. Kitér arra is, hogy milyen szerepet játszanak a társtudományok (a szociológia, a pszichológia, a szociálpszichológia stb.) a pénzügyi piacok működésének megértésében.

A pénz története

A pénz története

A pénz nem mindig a bankokban elhelyezett pénzautomatákból jött. Hosszú múltra tekint vissza, több ezer év alatt nyerte el mai formáját. Társadalmunk fejlődésével párhuzamosan nőtt a kifinomultabb típusú pénzek iránti igényünk is. Erről olvashatsz ebben a részben.

A pénz története - Könyvajánlás

A pénz története - Könyvajánlás

Akár igaz az állítás, hogy "a pénz tartja mozgásban a világot", akár nem, az emberiség történetében kevés dolog került az állandó és lázas érdeklődés középpontjába, váltott ki annyi erkölcsi és vallási indíttatású bírálatot, okozott olyan sok viszályt és versengést egyének, intézmények és államok között, mint a pénz.

Papírpénz

Papírpénz

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki megtekinthesse a magyar papírpénzeket, és kellő információt szerezhessen azokról. Sok színes képpel és leírással kívánok kedvezni a kezdő és haladó gyűjtőknek, valamint azoknak is, akik csak szeretnék megtekinteni, hogy milyen pénzekkel fizethettek szüleink, nagyszüleink, dédszüleink.

Történelmi értékpapírok

Történelmi értékpapírok

Ezt a honlapot azzal a céllal hoztuk létre, hogy látogatóink betekintést nyerhessenek a régi magyar részvények, kötvények, záloglevelek, nyereménykölcsönök, államadóssági kötvények és járadékkölcsönök, egyszóval a "történelmi értékpapírok" csodálatos világába.

Tuti menü