Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pénzverdék, nyomdák képes leírás - Pénz.tlap.hu
részletek »

Pénzverdék, nyomdák - Pénz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: penz.tlap.hu » Pénzverdék, nyomdák
Keresés
Találatok száma - 4 db
Diósgyőri Papírgyár Rt.

Diósgyőri Papírgyár Rt.

Bízunk abban, hogy a Magyarországon egyedülálló hagyományokkal és termékkínálattal rendelkező gyár - amely egyben az észak-magyarországi régió egyik vezető vállalkozása - internetes oldala elnyeri tetszését, és biztonsági papírjainkat valódi formájukban is megismeri.

Magyar Pénzverő Zrt.

Magyar Pénzverő Zrt.

A Magyar Pénzverő múltja összefügg a magyar pénzverés ezeréves történetével, amelynek kezdetét az első királyunk, Szent István által 1001-ben veretett első dénárok jelentették. A XIII. század közepén Károly Róbert pénzreformja keretében több pénzverő kamarát is felállított, köztük a legjelentősebbet - a Magyar Pénzverő közvetlen elődjét - Körmöcbányán 1328-ban, amely az itt vert aranypénzek mennyisége és minősége révén világhírűvé vált. A körmöcbányai verdét az I. világháborút követően, 1918-ban leszerelték, Budapestre menekítették és mint Magyar Királyi Állami Pénzverőt 1925-ben állították fel Budapesten, az Üllői út - Könyves Kálmán körút sarkán. A pengő rendszer érméi után a II. világháborút követően az Állami Pénzverő Nemzeti Vállalat itt verte a forint pénzrendszer érméit.

Pénzjegynyomda Zrt.

Pénzjegynyomda Zrt.

A Részvénytársaságot 1926-ban alapították, elsősorban a hazai bankjegyek előállítására. A bankjegygyártás nagy szakmai felkészültséget, nyomdai precizitást, kimagasló biztonságot igényelt és igényel.

Pénzverő - Wikipéda

Pénzverő - Wikipéda

A pénzverés kialakulása egyidős a fémpénz megjelenésével. Ez utóbbi története nem tárgya jelen szócikknek. A pénzverés, más szóval érmegyártás vagy érmeverés kezdetekben egyszerű kézi kovácsolási eljárás volt.

Tuti menü